Sunday, November 26, 2017

গর্ভপাত ঘটবে যে খাবারগুলো খেলে The abdomen that plays the food


It is worth adding to a new chapter in pregnancy life for women. But the joy of the mother will be destroyed if the untimely accident occurs like an abortion.

If you exclude foods from the food list, you will be free from the risk of miscarriage!

Germinated potatoes

Germinated potatoes are not only for pregnant women but it is harmful to everyone. When the potatoes are germinated, many toxic screen appear in it, which is harmful for health. Green shoot contains elements called Solanin which prevents fetal growth.

Lily

If laziness is nutritious and fun, it can cause miscarriage if it is a sick animal. Therefore, there should be some awareness during eating lizards.

Alovers

Aloe vera gel is one of the components of women's formation. But should not eat aloe vera juice during pregnancy. It is better to refrain from eating all kinds of alcohol or drinks made of this time.

Pineapple

The first three months of pregnancy should be avoided to eat pineapple. The material in it may cause abortion. It is better to try not to eat pineapple whole time during pregnancy.

Sesame

At the time of pregnancy, sesame or sesame foods should be eaten less. It is very harmful to eat specially mixed with sweet honey. It causes spontaneous abortion.

Raw papaya

Raw papaya is considered to be one of the foods responsible for abortion. Raw papaya contains an element called lacticus which can cause an accident like abortion.

Coriander leaf

Dhanepata is a great choice for many. But avoid this meal during pregnancy. Even cranberry juice can reduce the chances of pregnancy.

নারীদের জন্য গর্ভধারণ জীবনে একটি নতুন অধ্যায় যোগ করার মতো। কিন্তু মা হওয়ার আনন্দ অঙ্কুরেই বিনষ্ট হবে যদি অসাবধানতায় ঘটে যায় গর্ভপাতের মতো দুর্ঘটনা।

জেনে নিন খাদ্য তালিকা থেকে কোন খাবারগুলো বাদ দিলে গর্ভপাতের ঝুঁকিমুক্ত থাকবেন আপনি!

অঙ্কুরিত আলু

অঙ্কুরিত আলু শুধু গর্ভকালীন নারীদের জন্য নয় সকলের জন্য এটি ক্ষতিকর। আলু যখন অঙ্কুরিত হয় তখন সেটিতে নানান বিষাক্ত পর্দাথ দেখা দেয়, যা স্বাস্থ্যের জন্য ক্ষতিকর। সবুজ অঙ্কুরে সোলানিন নামক উপাদান রয়েছে যা ভ্রূণ বৃদ্ধিতে বাধা প্রদান করে থাকে।

কলিজা

কলিজা পুষ্টিকর এবং মজাদার হলেও এটি গর্ভপাত ঘটাতে পারে যদি সেটি কোনো অসুস্থ প্রাণীর হয়ে থাকে। তাই কলিজা খাওয়ার সময়ে কিছুটা সচেতন থাকা উচিত।

অ্যালোভেরা

অ্যালোভেরা জেল নারীর রুপচর্চার অন্যতম একটি উপাদান। কিন্তু গর্ভকালীন সময় অ্যালোভেরার জুস খাওয়া উচিত নয়। বেশি ভালো হয় এই সময়টি সকল ধরনের অ্যালোভেরা দিয়ে তৈরি পানীয় বা খাবার খাওয়া থেকে বিরত থাকা।

আনারস

গর্ভধারণের প্রথম তিন মাস আনারস খাওয়া থেকে বিরত থাকা উচিত। এতে থাকা উপাদান গর্ভপাত ঘটাতে পারে। গর্ভকালীন পুরো সময়টি আনারস না খাওয়ার চেষ্টা করাই ভালো।

তিল

গর্ভকালীন সময়ে তিল বা তিল জাতীয় খাবার কম খাওয়া উচিত। বিশেষ করে তিল মধুর সাথে মিশিয়ে খাওয়া খুবই ক্ষতিকর। এটি স্বতঃস্ফূর্ত গর্ভপাত ঘটিয়ে থাকে।

কাঁচা পেঁপে

কাঁচা পেঁপে গর্ভপাতের জন্য দায়ী অন্যতম একটি খাবার হিসেবে গন্য করা হয়। কাঁচা পেঁপেতে ল্যাকট্রিক্স নামক একটি উপাদান আছে যা গর্ভপাতের মত দুর্ঘটনা ঘটাতে পারে।

ধনেপাতা

ধনেপাতা অনেকের বেশ পছন্দ। কিন্তু গর্ভকালীন সময় এই খাবারটি এড়িয়ে চলুন। এমনকি ধনেপাতার জুস গর্ভধারণ হওয়ার সম্ভাবনা কমিয়ে দেয়।

No comments:

Post a Comment